БАЗЕНИ НА БАЊИЦИ СУ БЕЗБЕДНИ А ВОДА ХИГИЈЕНСКИ ИСПРАВНА

Председница Општине Вождовац Бојана Јакшић обишла је данас са својим сарадницима базене СРЦ „Вождовац“ како би проверила стање на базенима након снимака о нечистоћи, који су се појавили на друштвеним мрежама.

Како је објаснио директор СРЦ „Вождовац“ Марко Рубежановић на снимку се виде алге које су се формирале на дну базена услед високих спољних температура и температуре базенске воде.

Он је рекао да су током јучерашњег дана ронилачке екипе, која иначе два пута недељно чисте базен, очистиле алге, као и да је базен у функцији.

Руководство СРЦ „Вождовац“ је потврдило да је вода исправна и безбедна и да не постоји никакав ризик за купаче, јер се исправност воде на базенима испитује према прописаном Закону од стране Градског завода за јавно здравље.

Председница Општине Бојан Јакшић је нагласила да је неоходно редовно контролисање квалитета воде јер је здравље грађана најважније и рекла да ће Општина наставити да прати ситуацију. Она се уједно упознала са активностима и програмом рада и развоја базена на Бањици који је планиран у наредном периоду.

Поделите вест: