БОЈАНА ЈАКШИЋ ИЗАБРАНА ЗА ПРЕДСЕДНИЦУ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

На конститутивној седници Скупштине Градске општине Вождовац одржаној 11. јула 2024. године за председницу Општине Вождовац већином гласова изабрана је Бојана Јакшић, одборница са листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-ВОЖДОВАЦ СУТРА .

Гласовима већине одборника за заменикa председника ГО Вождовац изабран је Слободан Симоновић, а  за чланове Веће Општине – Небојша Здравковић, Александар Максимовић, Снежана Петронијевић, Милош Стојановић, Миодраг Мировић, Владица Величковић, Наташа Супуровић, Немања Бабић, Ивана Бањац, Драган Рајић и Иван Костадиновић.

Након избора за председницу Општине Бојана Јакшић је нагласила да је циљ њеног тима развој Вождовца у свим аспектима — привредном, образовном, здравственом, социјалном, еколошком, туристичком и културном, како би се унапредио квалитет живота сваког житеља  општине.

„За мене је посебна мисија да будемо доступни нашим грађанима, да слушамо а не само да чујемо њихове потребе, да им помажемо у решавању проблема и олакшамо приступ институцијама. Желим да Општина буде место где се свако осећа као код своје куће“, рекла је Бојана Јакшић и додала да ће настојати да одговорно, са много енергије и дисциплине ради како би оправдала указано поверење.

На почетку седнице потврђени су мандати 55 одборника са следећих изборних листа: АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-ВОЖДОВАЦ СУТРА 33 одборника; „МИ ГЛАС ЗА ВОЖДОВАЦ-ДР ДРАГАН КОСТИЋ“ 2 одборника; БИРАМО ВОЖДОВАЦ 7 одборника; ДР САВО МАНОЈЛОВИЋ-И ЈА САМ ВОЖДОВАЦ-КРЕНИ-ПРОМЕНИ 13 одборника.

Гласовима одборника за председника Скупштине ГО Вождовац поново је изабран др Слађан Тимотијевић, а за заменика председника Скупштине Софија Николић.

У наставку седнице за секретара Скупштине постављена је Мари Клер Ђорђевић, док је за заменика секретара постављен Љубиша Пејичић.

Након конституисања Скупштине именована је Комисија за административна и мандатна питања, као и Комисија за привреду, буџет и финансије Скупштине Градске општине Вождовац, а након  тога изабрано је ново руководтсво Општине Вождовац.

Поделите вест: