Акција „За зеленији Београд” по двадесет први пут

Акција „За зеленији Београд”, у организацији Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд” биће организована и ове године, а како се наводи у саопштењу  пријављивање почиње 27. маја и трajе дo 21. jунa.
Сви заинтересовани грађани за учешће у акцији се могу пријавити „Зеленилу” на адресу Мали Калемегдан 8 или путем мејл-адресе: info@zelenilo.rs, са назнаком За акцију „За зеленији Београд”.

Избор најлепших зелених простора спровешће се као и претходних година у седам категорија: најлепша зелена површина око стамбене зграде; најлепши балкон; најлепша зелена површина испред пословних објеката; најлепше школско двориште; најлепше зеленило око предшколске установе; најлепше уређено зеленило угоститељског објекта (летња башта) и на крају најлепша окућница.

Од ове године се уводи једна новина – отвара се конкурс за ученике од првог до четвртог разреда основне школе који ће у оквиру своје одељенске заједнице, техником која је њима прихватљива, нацртати или направити рад на тему „За зеленији Београд”. ЈКП „Зеленило – Београд” ће све пристигле радове објавити на сајту предузећа, а најбољи радови биће награђени и коришћени у медијским објавама.

 

 

Поделите вест: