СКУПШТИНА ОМЛАДИНЕ ЦРВЕНОГ КРСТА ВОЖДОВАЦ

Омладина Црвеног крста Вождовац која у протеклих седам година даје немерљив допринос у реализацији свакодневних активности ове организације, одржала је данас Скупштину на којој су представили свој дугогодишњи рад.

Уз велики број гостију из организација Црвеног крста из целе Србији, свечаности су присуствовали чланица Већа Општине Вождовац Бојана Јакшић и предсеник Црвеног крста Вождовац Томa Врећa који је похвалио рад волонтера и захвалио им се на труду и времену које улажу током целе године.

У реализацији свакодневних хуманитарних активности као што су мотивација грађана за добровољно давање крви и организација акција давања крви, едукација ученика основних и средњих школа у програмима прве помоћи, деловања у несрећама, борби против трговине људима, санитетско обезбеђивање догађаја, пружање помоћи социјално угроженим и маргинализованим групама становништва, промоција здравља, хуманих вредности и многе друге којих је у ннаведеном периоду било 290, учествује и редовно је активно 193 младих волонтера са Вождовца.

Након поделе признања и захвалница сарадницима из основних школа са Вождовца, приказан је извештај о раду Омладинаца и Подмлатка Црвеног крста Вождовац у протекле две године.

Поред тога, редовно организују и део су радионица, кампова и предавања у сарадњи са школама, Домом здравља „Вождовац“ и другим хуманитарним организацијама.

О посвећености и преданом раду волонтера Црвеног крст Вождовац најбоље говоре резултати постигнути на такмичењима. У 2023. години Омладинци су освојили прво место на Градском и треће место на Државном такмичењу, а Подмаладак је освоји друго место на Градском такмичењу и пето на Државном.

На данашњој Скупштини одржаној у сали ГО Вождовац представљено је ново руководство Омладине Црвеног крста Вождовац, као и нови- најмлађи чланови Удружења који су недавно приступили организацији.

Поделите вест: