ОПШТИНСКИ САВЕТ РОДИТЕЉА О БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕНИКА У САОБРАЋАЈУ

Седница општинског савета родитеља којим је председавала чланица Већа општине Вождовац задужена за школство Бојана Јакшић бавила се данас увек актуелном темом- безбедност деце у саобраћају. На иницијативу родитеља Општина Вождовац је упутила низ захтева и предлога градском Секретаријату за саобраћај како да се реше проблеми у непосредној близини школа који се тичу регулације саобраћаја, паркирања, безбедног приласка пешака школама, као и обезбеђивања пешачких прелаза.

Члан Већа Општине задужен за саобраћај Љубиша Пејичић известио је Савет родитеља о питањима које је упутио Секретаријату и одговорима које је добио, односно о томе који који захтеви су позитивно решени, а за које је потребно наћи другу опцију. Неколицину захтева за постављање лежећег полицајца у прометним улицама као што су Булевар Ослобођења, Војислава Илића или Војводе Степе није могуће одобрити због саобраћања трамваја и тролејбуса чије функционисање би тиме било онемогућено. За такве локације траже се друга решења, као и за места на којима није могуће поставити семафоре.

На састанку је, такође, речено и да су позитивно решени поједини захтеви за преусмеравање саобраћаја, постављање светлосне сигнализације, стубића на тротоару како би се спречило паркирање на улазима и прилазима школа, као и других ознака и решења којима се регулише саобраћај и повећава безбедност ученика.

Уз захвалност родитеља Општини за ангажовање и резултате који су до сада постигнути, договорено је да се  наредни састанак одржи са представницима Секретаријата за саобраћај како би Савет родитеља Општине Вождовац добио одговоре на још нека питања и како би се повећала безбедност ученика  око вождовачких школа.

Поделите вест: