ПОЧЕО УПИС У ВРТИЋЕ

Овогодишњи конкурс за упис деце у београдске предшколске установе трајаће до 13. маја, тако да ће  родитељи и старатељи имати довољно времена да конкуришу за место свог детета у вртићу – најавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Захтеви за упис подносе се електронски, путем услуге „еВртић” на порталу еУправе као и претходних неколико година. Са тим системом смо уходани, очекујем да све протекне у најбољем реду – рекао је Гак.

Он је прецизирао да ће прелиминарне листе уписане деце бити објављене 6. јуна, после чега ће уследити рок за жалбе који ће трајати до 15. јуна.

– Динамика конкурса предвиђа да уписне комисије разматрају жалбе родитеља до 24. јуна – рекао је Гак.

Према речима Гака, број слободних места је 14 хиљада, а извесно је да ће у септембру нова радна година стартовати са око 1.000 места више, с обзиром на то да су од прошлог септембра отворена три нови вртића, на Врачару, у Обреновцу и на Чукарици, а да ће до следећег септембра почети са радом сигурно још три, у Филмском граду, Земуну и насељу Зуце. Такође, започета је градња још неколико вртића – рекао је Гак.

Он је истакао да за конкурисање није потребна никаква документација, те да је Секретаријат за образовање и дечју заштиту увек на располагању онима којима је помоћ потребна при конкурисању.

– Често се сметне с ума, а битно је напоменути да је за вртиће могуће конкурисати током целе године, не само за време конкурса. Конкурс је родитељима битан једино због чињенице да је тада највише слободних места у понуди –напоменуо је Гак и додао да се наставља и сарадња са приватним вртићима у које иде око 22.000 малишана чији боравак субвенционише Град, као и да Секретаријат у складу са законом прати рад свих приватних предшколских установа.

Велики посао је до сада урађен, али нећемо ту стати. Настављамо даље док све малишане са територије Града Београда не упишемо у вртиће, закљуcчио је Гак.

 

 

Поделите вест: