Општина Вождовац на Сајму туризма

Градска општина Вождовац представила је своје туристичке потенцијале на 43. Међународном сајму туризма, који се до 27. марта одржава на Београдском сајму под слоганом “Између планина и мора”.
У хали 4 на штанду Туристичке организације Београда, где су приказани промо филмови о Београду, своје потенцијале представила је и Општина Вождовац. Бројни заинтересовани посетиоци могли су да се упознају са вождовачким културно историјским знаменитостима, као и са туристичким и привредним ресурсима. Са поносом је представљена родна кућа чувеног српског војсковође Степе Степановића у Кумодражу, која чува сећање на живот, дело и велике подвиге војводе кроз аутентичне експонате, документа и фотографије и која је уврштена у туристичку понуду Београда. Незаобилазна туристичка атракција, симбол Београда – Авала, на чијем се врху званом Жрнов налазио средњовековни град – тврђава, представљена је са свим својим лепотама и садржајима које нуди.
Туристичку понуду Вождовца употпунили су излагачи:
ЈП “Емисиона техника и везе” – Авалски торањ, хотел “Србија”, ЈКП “Зеленило Београд” – Бајфордова шума, Музеј опанчарства – Раковица село, “Јецини сапуни” из Рипња, домаћинство из Зуца са брендираном ракијом “Потпис”, “Еко парк” са органском храном из газдинства и овом приликом им се свима захваљујемо.
Поделите вест: