ОДРЖАН ВОЖДОВАЧКИ САЈАМ ОБРАЗОВАЊА- „ПУТОКАЗ 2022.“

Општина Вождовац и ове године је успешно организовала Сајам образовања за вождовачке основце, који је окупио 40 средњих школа и гимназија из Београда.

Сајам је отворила чланица Већа Општине Вождовац Дубравка Тадић на чију иницијативу је организована ова манифестација. Она је рекла да је пред осмацима изазов одабира средње школе и даљег образовања у животу, што за већину није лака и једноставна одлука.

“Данашњим сајмом желимо да омогућимо матурантима да на једном месту сазнају које су могућности пред њима”, рекла је Дубравка Тадић.

Заменик председника Општине Вождовац Слободан Симоновић се захвалио професорима и ученицима који су се потрудили да се представе и приближе своју школу будућим ђацима да из „прве руке“ сазнају шта их занима, као и Установи „Вождовачки центар-Шумице“ и директорки Андријани Русић на уступљеном простору за одржавање Сајма.

Осим штандова на којима су били изложени промо материјали, модели, производи, алати који се кортисте у настави и видео презентација сваке школе, посетиоци су видели модну ревију Техничке школе за дизајн коже на којој су приказани модели које су ученици сами израдили.

Посебну пажњу изазвало је представљање Балетске школе “Лујо Давичо” чији су ученици одсека за класичн балет, савремену игру и народну игру извели пет игара.

Око 1.500 будућих средњошколаца посетило је Сајам чију су реализацију  помогли председник Друштва директора школа Србије и директор Друге економске школе Дејан Недић и координатор средњих школа са Вождовца и директор Геолошке и хидрометеоролошке школе “Милутин Миланковић” Ненад Тодоровић.

Поделите вест: