POETSKO VEČE I IZLOŽBA SLIKA VOŽDOVAČKIH LEKARA

Na umetničkoj večeri „Lekar mora da ima dušu“ održanoj u svečanoj sali Opštine Voždovac, publici su se predstavili talentovani lekari koji, osim kada su u belim mantilima u ordinaciji, leče i svojim umetničkim senzibilitetom kroz svoja dela.

Pesme dr Nevenke Veličković, v.d. direktorke Doma zdravlja Voždovac sabrane u prvoj zbirci pod nazivom „U pepelu nada“ nastale su nakon proživljenog egzodusa i stradanja u martovskom pogromu u kojem joj je spaljena porodična kuća u Kosovu Polju, ali i kao izraz ljubavi prema porodici.

Dr Miroljub Jeremić, lekar u penziji, doskorašnji načelnik  Službe opšte medicine u DZ „Voždovac“ predstavio je svoju treću zbirku poezije „Srodnoj duši s ljubavlju“ – posvećenu ženama i lepoti žene i otvorio sedmu samostalnu izložbu slika nastalih sa željom da harmoniju nekog lepog trenutka prenese na platno.

Stihove iz knjige dr Jeremića predstavio je dramski umetnik Dragan Petrović Pele, a novinarka RTS-a i glumica  Dragana Kovačević Rakočević recitovala je poeziju doktorke Veličković.

Veče su svojim izvođenjem upotpunili muzičar Ljubiša Stefanović na gitari, etno umetnica Milica Milisavljević Dugalić i umetnik Dejan Ađančić.

Predsednik Skupštine opštine Voždovac dr Slađan Timotijević zahvalio se  kolegama koji su i pored neumornog i predanog rada usled epidemiološke situacije našli vremena da se posvete umetnosti i da podrže svoje kolege, kao i članu gradskog Veća prof. dr Fadilju Eminoviću, Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koji su podržali događaj.

Izložba slika dr Jeremića biće otvorena, a posetioci će moći da je vide sve do 23. decembra 2021. godine u svečanoj sali Opštine Voždovac u Ustaničkoj ulici br. 53.

Podelite vest: