ПОЕТСКО ВЕЧЕ И ИЗЛОЖБА СЛИКА ВОЖДОВАЧКИХ ЛЕКАРА

На уметничкој вечери „Лекар мора да има душу“ одржаној у свечаној сали Општине Вождовац, публици су се представили талентовани лекари који, осим када су у белим мантилима у ординацији, лече и својим уметничким сензибилитетом кроз своја дела.

Песме др Невенке Величковић, в.д. директорке Дома здравља Вождовац сабране у првој збирци под називом „У пепелу нада“ настале су након проживљеног егзодуса и страдања у мартовском погрому у којем јој је спаљена породична кућа у Косову Пољу, али и као израз љубави према породици.

Др Мирољуб Јеремић, лекар у пензији, доскорашњи начелник  Службе опште медицинe у ДЗ „Вождовац“ представио је своју трећу збирку поезије „Сродној души с љубављу“ – посвећену женама и лепоти жене и отворио седму самосталну изложбу слика насталих са жељом да хармонију неког лепог тренутка пренесе на платно.

Стихове из књиге др Јеремића представио је драмски уметник Драган Петровић Пеле, а новинарка РТС-а и глумица  Драгана Ковачевић Ракочевић рецитовала је поезију докторке Величковић.

Вече су својим извођењем употпунили музичар Љубиша Стефановић на гитари, етно уметница Милица Милисављевић Дугалић и уметник Дејан Ађанчић.

Председник Скупштине општине Вождовац др Слађан Тимотијевић захвалио се  колегама који су и поред неуморног и преданог рада услед епидемиолошке ситуације нашли времена да се посвете уметности и да подрже своје колеге, као и члану градског Већа проф. др Фадиљу Еминовићу, Канцеларији за Косово и Метохију Владе Републике Србије, Министарству здравља и Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања који су подржали догађај.

Изложба слика др Јеремића биће отворена, а посетиоци ће моћи да је виде све до 23. децембра 2021. године у свечаној сали Општине Вождовац у Устаничкој улици бр. 53.

Поделите вест: