БРИГА О МЕНТАЛНОМ ЗДРАВЉУ

Светски дан менталног здравља обележава се 10. октобра под слоганом „Брига о менталном здрављу: нека то постане стварност за све“, и пружа прилику свим заинтересованим странама које се баве питањима менталног здравља да покушају да бригу о менталном здрављу учине доступном за све људе.

У организацији Службе за поливалентну патронажу у „Кутку здравља“, Дома здравља „Вождовац“, (Улица Устаничка број 16) у петак 08.10.2021. године у периоду од 08:30 до 09:30 часова одржаће се интерактивна радионица на тему „Брига о менталном здрављу“. Заинтересовани грађани ће моћи да се информишу како да заштитите своје и  ментално здравље ближњих. Том приликом биће подељен здравствено промотивни материјал.

Овогодишња кампања поводом обележавања Светског дана менталног здравља организује  се на иницијативу Светске федерације за ментално здравље, организације Уједињени за глобално здравље и Светске здравствене организације у партнерству са министарствима здравља и организацијама цивилног друштва широм света.

Поделите вест: