ОПШТИНА ВОЖДОВАЦ ОРГАНИЗУЈЕ АКЦИЈУ – ЈАХАЊЕМ ДО ОСМЕХА

Општина Вождовац у сарадњи са Коњичким клубом „Александар“ из Пиносаве покреће бесплатну акцију „Јахањем до осмеха“ намењену  деци са сметњама у развоју, као вид терапије и рехабилитације.

На презентацији пројекта терапије уз помоћ коња, са председницом Општине Иваном Томић Илић разговарали су члан Већа задужен за спорт Горан Ускоковић и председник Спортског савеза Вождовца Марко Велимировић.

Они су се сложили да је основни циљ ове акције побољшање рехабилитације која је бржа и занимљивија за малишане. Оваквом терапијом се постиже развој равнотеже, јачање мускулатуре, побољшање координације покрета, попуштање грчева мишића, смањење абнормалних покрета, повећање покретљивости зглобова, успостављање специфичног односа са коњима, побољшање респирације и циркулације, побољшање самопоуздања, повећано интересовање за спољни свет, повећано интересовање за сопствени живот, побољшање способности преузимања ризика, развој стрпљења, емоционална контрола и самодисциплина, повећање искуства, опште добро осећање, интеграција у здраву средину, социјализација и инклузија.

Позивамо све заинтересоване да се јаве на телефон 063/440-800 и да закажу хипорехабилитацију у Коњичком клубу „Александар“, Улица 3. нова број 87, у Пиносави.

Поделите вест: