РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦА САВЕ МАШКОВИЋА И ЦРНОТРАВСКЕ ПРЕЗЕНТОВАНА У ОПШТИНИ ВОЖДОВАЦ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић и председник ГО Вождовац Александар Савић присуствовали су данас у Општини Вождовац презентацији реконструкције улица Саве Машковића и Црнотравске, као део будуће унутрашње обилазнице око Београда. Презентацију је пред заинтересованим грађанима Бањице одржао Михајло Мишић оперативни директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

Горан Весић је истакао да је данас расписан тендер за те радове и најавио да ће они бити завршени до марта 2021. године. „Велики саобраћајни проблеми ће после реконструкције бити заувек решени, јер ће улице Саве Машковића и Црнотравска добити по четири коловозне траке. План је да се Улица Саве Машковића повеже са ауто-путем, такође са четири траке. Надам се да ће до краја године бити расписан тендер за те радове, односно за Сектор 3 који води од Војводе Степе до Браће Јерковић. Тиме ће се решити и излаз из насеља Степе Степановића који је сада небезбедан за саобраћај“ – указао је Весић.

Он је рекао да је расписан и тендер за радове од насеља Медаковић до петље „Ласта”, који ће такође бити део унутрашње обилазнице око Београда.

„У тај пројекат је укључена изградња моста на Ади Хуји, који креће да се гради 2021, а потом ће тај унутрашњи магистрални прстен ићи преко свих ових улица које сада помињемо: од Медаковића, петље „Ласта”, Саве Машковића, Црнотравске, Борске и Пере Велимировића. Тим радовима ће се омогућити да се путевима са четири траке грађани превозе из једног у други део града. Осим што имамо обилазницу око Београда, потребно је и да имамо и брзе саобраћајнице у самом граду, како се више не би стварале саобраћајне гужве“ – закључио је Весић.

Председник општине Вождовац Александар Савић рекао је да ће ова саобраћајница смањити велике саобраћајне гужве и побољшати квалитет живота свих Вождовчана, а посебно оних из насеља Бањица, Степа Степановић и Медаковића.

„Уз обилазницу око Београда и саобраћајнице Борска – петља „Ласта”, и ова улица ће омогућити да се растерети и убрза саобраћај на читавом Вождовцу“  – навео је Савић. Он је најавио да ће следеће године почети иградња секундарне канализационе мреже у Јајинцима и Кумодражу, укупне дужине око 70  километара. „Сва пројектна документација је спремна, прецизирао је он, и требало би да се ради у четири фазе. Ова инвестиција износи око 13 милиона евра, а тај пројекат једнако је важан као и саобраћајница. Колико Град Београд много улаже у Вождовац говори и чињеница да је општински буџет 2014. године био 460 милиона, а да је он ове године 860 милиона динара“ – истакао је председник Савић.

Поделите вест: