СКУПШТИНА УСВОЈИЛА ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Скупштина Градске општине Вождовац одржала је данас своју 29. по реду седницу која је, на предлог председника Скупштине ГО Вождовац Александра Мирковића, започела минутом ћутања за све жртве преминуле од последица Ковида 19.

Већином гласова присутних одборника потврђене су Одлука о другом ребалансу Буџета ГО Вождовац за 2020. годину, Одлука о организацији и раду органа и посебних служби ГО Вождовац у ратном и ванредном стању и друга акта које је донело Веће ГО Вождовац за време ванредног стања у Републици Србији.

Председник Општине и командант Штаба за ванредне ситуације Александар Савић поднео је извештај о раду Штаба према којем је Општина Вождовац одговорно и организовано деловала током ванредног стања.

„Обезбеђени су сви услови за безбедно функционисање Управе, предузете су мере заштите и дезинфекције просторија и запослених у складу са препорукама Владе Републике Србије, током ванредног стања. Такође су обезбеђена и подељена средства за дезинфекцију и заштитна опрема за: Дом здравља, Полицијску станицу, Управу јавних прихода, Друго основно јавно тужилаштво и друга јавна предузећа и установе Општине Вождовац, као и домовима за стара лица која су у приватном власништву, управницима зграда и појединцима“, рекао је Савић.

Он је посебно истакао рад Волонтерског сервиса који је од 13. марта до 7. маја 2020. године примио  4.262 позива и испоручио намирнице и лекове старим лицима, на 863 адресе.

„Општина Вождовац обезбедила је, из свог Буџета, намирнице за 20 хиљада пакета помоћи за пензионере, две хиљаде пакета за труднице и породиље са територије Општине који садрже хигијену, козметику и прехрамбене намирнице и седам хиљада пакета за незапослена лица са Вождовца који су пријављени у Националној служби за запошљавање“, истакао је Савић и додао да је током ванредног стања подељено и 15 хиљада пакета за пензионере чија су примања испод 30 хиљада динара, које је обезбедио Град Београд.

„Оно што нас, осим добре организације и помоћи коју смо обезбедили током ванредног стања, издваја јесте и посета делегације лекара из Кине који су током боравка у Србији и Београду, обишли нашу општину и Дом здравља и дали одличне оцене за активности које смо спровели“, рекао је Александар Савић.

Председник Општине се још једном захвалио свима који су помогли у очувању здравља током ванредног стања, а посебно директорки Дома здравља „Вождовац“ др Невенки Величковић.

„После искуства са поплавама из 2014. године и пандемијом у овој години, надам се да нећемо имати више оваквих ситуација, већ да ћемо мирно наставити да спроводимо инфраструктурне пројекте које нисмо ни прекидали током ванредног стања“, закључио је Савић.

Одборници су на седници Скупштине усвојили Годишњи ликвидациони извештај Центра за културу и спорт „Шумице“ – у ликвидацији за 2019. годину, и  дали сагласност на измене финансијског плана ЈП „Пословни центар- Вождовац“ и Установе „Вождовачки центар –Шумице“.

Поделите вест: