GRAD BEOGRAD IZDVOJIĆE NOVAC ZA REKONSTRUKCIJU KROVA NA OŠ „ZMAJ JOVA JOVANOVIĆ“

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, zajedno sa predsednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem, obišao je danas Osnovnu školu „Zmaj Jova Jovanović”, gde je juče usled jakog nevremena na Voždovcu, pao krov ovog objekta.

„Opština Voždovac je u prethodnom periodu ulagala u ovu školu, u okviru čega su urađeni ograda, video-nadzor i toaleti. Rekonstrukcija krova jeste rađena, ali nikada nije završena u potpunosti, a posledice toga jesu prokišnjavanja u fiskulturnoj sali i u nekim kabinetima. Škola je izgrađena 1967. godine i vrlo je značajna za ovaj deo grada, a pohađa je 890 đaka“ – rekao je Radojičić. On je istakao da će Grad Beograd naći novac da u što kraćem roku reši ovaj problem u potpunosti, kako se ovakve stvari ne bi više dešavale, ali da je najvažnije to što niko nije povređen.

„Bezbednost i otklanjanje rizika od povrede su nam na prvom mestu. S obzirom na vremenske uslove koji su određeni klimatskim promenama, iz dana u dan se granice rizika od vetra i padavina pomeraju, ali trudimo se da ih svedemo na najmanju meru. Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Grad Beograd u ovoj godini planiraju da rekonstruišu 20 škola, a ovo će biti još jedna od investicija koju ćemo završiti. Trudićemo se da rekonstrukcija bude realizovana što pre, ali tako da deca koja pohađaju ovu školu imaju najmanju moguću smetnju tokom odvijanja nastave za vreme radova“ – dodao je Radojičić i zaključio da gruba procena vrednosti radova iznosi oko 20 miliona dinara.

Obilasku škole prisustvovali su član Veća opštine Voždovac Miloš Stojanović i direktorka škole Vesna Životić.

Podelite vest: