DONACIJA UGROŽENOM DOMU ZDRAVLjA NA KOSOVU I METOHIJI OD NAKNADA ZA RAD VOŽDOVAČKIH ODBORNIKA 

Na danas održanoj 25. sednici Skupštine opštine GO Voždovac odbornici su se, kao i prethodnih godina, jednoglasno odrekli pripadajućih naknada za rad na svečanoj sednici Skupštine koja će se održati na Dan opštine 13. decembra. Kako je obrazložio predsednik Skupštine Aleksandar Mirković, ovog puta novčana sredstva biće prikupljena za pomoć jednog od nekolicine ugroženih domova zdravlja na Kosovu i Metohiji – Domu zdravlja „Obilić“ iz Prilužja, a u svrhu kupovine neophodnog kombi vozila.

Na sednici je doneta Odluka o petom rebalansu budžeta GO Voždovac za 2019. godinu, koju je obrazložila Jelisavka Đurašinović, iz Odeljenja za finansije, privredu, društvene delatnosti i planiranje.

Odbornik Saveza za Voždovac Goran Luković predao je predloženi plan i projekat za izgradnju novog Kulturnog centra na Voždovcu koji bi sadržao pozorišnu i bioskopsku salu, kao i galerijski prostor. Predsednik Skupštine Aleksandar Mirković rekao je da je svaka inicijativa za razvoj kulture na Voždovcu dobrodošla i prihvaćena, jer je to u interesu svih Voždovčana.

Pored ostalih odluka, odbornici su na Skupštini doneli Rešenje o imenovanju Jelene Gajić za v.d. direktora Ustanove kulture „Beli potok“, kao i Rešenje o izboru Saveta mesnih zajednica na teritoriji GO Voždovac.

Podelite vest: