ДОНАЦИЈА УГРОЖЕНОМ ДОМУ ЗДРАВЉА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ ОД НАКНАДА ЗА РАД ВОЖДОВАЧКИХ ОДБОРНИКА 

На данас одржаној 25. седници Скупштине општине ГО Вождовац одборници су се, као и претходних година, једногласно одрекли припадајућих накнада за рад на свечаној седници Скупштине која ће се одржати на Дан општине 13. децембра. Како је образложио председник Скупштине Александар Мирковић, овог пута новчана средства биће прикупљена за помоћ једног од неколицине угрожених домова здравља на Косову и Метохији – Дому здравља „Обилић“ из Прилужја, а у сврху куповине неопходног комби возила.

На седници је донета Одлука о петом ребалансу буџета ГО Вождовац за 2019. годину, коју је образложила Јелисавка Ђурашиновић, из Одељења за финансије, привреду, друштвене делатности и планирање.

Одборник Савеза за Вождовац Горан Луковић предао је предложени план и пројекат за изградњу новог Културног центра на Вождовцу који би садржао позоришну и биоскопску салу, као и галеријски простор. Председник Скупштине Александар Мирковић рекао је да је свака иницијатива за развој културе на Вождовцу добродошла и прихваћена, јер је то у интересу свих Вождовчана.

Поред осталих одлука, одборници су на Скупштини донели Решење о именовању Јелене Гајић за в.д. директора Установе културе „Бели поток“, као и Решење о избору Савета месних заједница на територији ГО Вождовац.

Поделите вест: