ДРУГА ЕКОНОМСКА ШКОЛА ПРОСЛАВИЛА 80 ГОДИНА РАДА

Химном Републике Србије и химном Школе  синоћ  је започела свечана академија поводом прославе значајног јубилеја Друге економске школе Београд – 80 година рада и постојања.

Након поздравних речи директора Школе Дејана Недића, ученици су извели програм припремљен за ову прилику. Школски хор отпевао је популарне песме „Чамац на Тиси“, „Девојко мала“, „Волим осмех твој“,  „Пукни зоро“ и друге, а чланови драмске секције извели су скечеве „Упис на факултет“, „Скица са часа“ и „Матуранти“.

Специјални гости били су чланови хора „Чаролија“ који су заједно са школским хором отепвали песму „Динг – Донг“.

Прослави јубилеја присуствовали су саветник министра просвете, науке и технолошког развоја  др Александар Пајић, начелник Школске управе Града Београда др Душан Кићовић, начелница одељења за координацију Школских управа Јасмина Ђелић, секретар секретаријата за образовање и дечију заштиту Града Београда Славко Гак, као и члан већа ГО Вождовац Милош Стојановић.

О школи

Друга економска школа почела је са радом 1939. године. Од 1957. године  налази се на  адреси Господара Вучића  50. По броју ученика и одељења највећа је економска школа у Србији. У школи је запослено 130 наставника/наставница и ненаставног особља.

Ученици  Друге економске школе редовно  учествују на сајмовима виртуелних предузећа, сајмовима образовања, међународним спортским такмичењима и Економијади.

У школи постоје бројне секције и ваннаставне активности: драмска, новинарска и спортска секција, хор, ликовна секција, грађанско васпитање, социологија, маркетиншка секција, ученичка компанија, виртуелна предузећа и друге.

Поделите вест: