OŠ ,,JAJINCI” DOBIJA GREJANjE NA GAS

Na zahtev Gradske opštine Voždovac, a uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Sekretarijata za obrazovanje, u subotu 6.10.2018. godine počeli su radovi na gasifikaciji OŠ „Jajinci“. Tim povodom, školu su obišli predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, predsednik Gradske opštine Voždovac, Aleksandar Savić i gradski sekretar za zaštitu životne sredine, Ivana Vilotijević.

U cilju unapređenja kvaliteta vazduha i životne sredine u Beogradu, a imajući u vidu činjenicu da postoji veliki broj kotlarnica koje rade neefikasno, koristeći ekološki nepovoljna čvrsta i tečna goriva, Grad Beograd je započeo finansiranje gašenja kotlarnica i njihovo priključenje na sistem daljinskog grejanja, rekao je Nikodijević.

Na isti način je gasifikovan i regionalni zdravstveni centar u Jajincima, a namera nam je da u narednom periodu gasifikujemo i Sportski centar Voždovac na Banjici, istakao je Savić, izrazivši zadovoljstvo zbog podrške koju Grad Beograd daje tim projektima. Do sada je programom gašenja kotlarnica na sistem daljinskog grejanja priključeno 15 objekata, većinom škola, a Sekretarijat za zaštitu životne sredine je obezbedio blizu 300 miliona dinara, naglasila je Vilotijević.

Očekuje se da će gasifikacija OŠ „Jajinci“, koja je do sada koristila kotlarnicu na tečno gorivo, doprineti unapređenju kvaliteta vazduha u naselju, kvalitetu grejanja i komforu učenika i zaposlenih, a time obezbediti bolje uslove i rezultate tokom školovanja.

Podelite vest: