ОШ ,,ЈАЈИНЦИ” ДОБИЈА ГРЕЈАЊЕ НА ГАС

На захтев Градске општине Вождовац, а уз подршку Секретаријата за заштиту животне средине и Секретаријата за образовање, у суботу 6.10.2018. године почели су радови на гасификацији ОШ „Јајинци“. Тим поводом, школу су обишли председник Скупштине Града Београда, Никола Никодијевић, председник Градске општине Вождовац, Александар Савић и градски секретар за заштиту животне средине, Ивана Вилотијевић.

У циљу унапређења квалитета ваздуха и животне средине у Београду, а имајући у виду чињеницу да постоји велики број котларница које раде неефикасно, користећи еколошки неповољна чврста и течна горива, Град Београд је започео финансирање гашења котларница и њихово прикључење на систем даљинског грејања, рекао је Никодијевић.

На исти начин је гасификован и регионални здравствени центар у Јајинцима, а намера нам је да у наредном периоду гасификујемо и Спортски центар Вождовац на Бањици, истакао је Савић, изразивши задовољство због подршке коју Град Београд даје тим пројектима. До сада је програмом гашења котларница на систем даљинског грејања прикључено 15 објеката, већином школа, а Секретаријат за заштиту животне средине је обезбедио близу 300 милиона динара, нагласила је Вилотијевић.

Очекује се да ће гасификација ОШ „Јајинци“, која је до сада користила котларницу на течно гориво, допринети унапређењу квалитета ваздуха у насељу, квалитету грејања и комфору ученика и запослених, а тиме обезбедити боље услове и резултате током школовања.

Поделите вест: