СТАНОВНИЦИ ПОДАВАЛСКИХ НАСЕЉА ДОБИЛИ ДИРЕКТАН ПРЕВОЗ ДО ЦЕНТРА ГРАДА

Кружна линија 409 од данас саобраћа и у супротном правцу Трошарина –  Кумодрашка улица – Улица ружа – Јајинци –Трошарина, а аутобускe линијe 401 и 402 продужене су до Славије.

Увођење линије 409 је резултат добре координације месних заједница и општине Вождовац, рекао је председник општине Александар Савић.

„С обзиром да је подавалско подручје било најугроженије и најлошије повезано са центром града, ми смо увели линије 401 и 402 које иду из Пиносаве и Белог потока и продужили их све до Бирчанинове улице на Славији. Тиме су се стекли услови да наши грађани који живе у подавалским селима имају директан превоз до самог центра“ – објаснио је Савић.

У наредном периоду у подавалском делу ће, према одобрењу Секретаријата за саобраћај, бити изграђено још 25 нових стајалишта, поред већ постављених 20 стајалишта у Рипњу прошле године, на местима где никада нису постојала.

Председник Савић наводи да постоје и захтеви грађана из насеља Колонија у Рипњу, којима ће Општина настојати да реши проблем превоза, уз помоћ Секретаријата за саобраћај и Градског саобраћајног предузећа, који имају разумевања и излазе у сусрет потреба Вождовчана.

Поделите вест: