ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ПЕТЉЕ ВОЖДОВАЦ – ОБИЛАЗНИЦЕ ОКО БЕОГРАДА

Почетком фебруара започеће радови на изградњи обилазница око Београда, од Остружнице до Бубањ потока, која пролази кроз Вождовац, најавила је данас министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Припремљена је сва потребна документацију и радови на деоници почеће 1. фебруара и бити готови до 2020. Године, рекла је Михајловић, која је обишла место будуће петље Вождовац, у сектору Б6, заједно са председником општине Вождовац Александром Савићем и директором “Путева Србије” Зораном Дробњаком.

Према њеним речима, деоницу дугу 19,5 км и вредну 207 милиона долара градиће азербејџанска компанија “Азвирт”, док ће радове надзирати “Путеви Србије”.

„Завршетком обилазнице око Београда добићемо важно саобраћајно чвориште, с обзиром на то да ћемо спојити коридоре 10 и 11. Ово је важно не само за општину Вождовац и град Београд, већ за даљи развој наше земље”, закључила је Михајловићева.

Она је истакла да је изградња обилазнице око Београда веома је важан пројекат за све Вождовчане, али и остале грађане Београда, јер ће омогућити измештање тешког транзитног саобраћаја из центра града и живот Београђана учинити квалитетнијим.

Обилазница ће кроз  Вождовац пролазити у дужини од 9.6 км, прецизирао је председник општине Александар Савић.

Он је истакао да је општина Вождовац иницирала План комерцијално индустријске зоне у околини Белог потока, где ће се изградити око 300 хиљада м2 комерцијалног простора, попут фабрика које ће задовољити потребе овог подавалског дела.

После обиласка будуће петље обилазнице, министарка Михајловић је у просторијама Градске општине Вождовац одржала састанак, где је заједно са представницима министарства, Града и Oпштине разговарала о текућим питањима важним за Вождовац.

Теме састанка, поред обилазнице, биле су озакоњење, Закон о становању, железнице, урбанистички планови, туристички потенцијали Авале, дивље депоније и Служба катастра непокретности Вождовца.

Потпредседница Владе је после састанка, нагласила да је задовољство радити са председником општине Вождовац Савићем, који има циљ, визију, зна који су проблеми грађана и решава их, истичући да тако може више и брже да се ради.

Поделите вест: