АКЦИЈА ЗА КРЗНЕНЕ ПРИЈАТЕЉЕ: Бесплатни прегледи, вакцинација и чиповање за псе и мачке 

Општина Вождовац за своје грађане који имају кућне љубимце организује акцију бесплатних прегледа паса и мачака. Циљ акције је промовисање одговорног власништва и здравља животиња.
Власницима кућних љубимаца биће доступне следеће услуге:
Ветеринарски преглед животиња
Обележавање паса и мачака микрочипом

Вакцинација паса и мачака против беснила.

На иницијативу грађана, Градска Општина Вождовац у сарадњи са ЈКП Ветерина Београд је организовала ову акцију. Поменути пакет ветеринарских услуга значајно ће помоћи свим грађанима који из свог буџета не могу да издвоје новац за преглед својих крзнених љубимаца, с обзиром да ове три услуге коштају око 4.000 динара.
Осим тога, важна је и чистоћа кућних љубимаца, како би сви имали чисту и уредну општину.
Прегледи ће бити организовани у “Вождовачком центру – Шумице” (ПОРЕД КАФИЋА „ФОРЕСТ“). Сви заинтересовани могу доћи понедељком и средом од 16 до 20 часова, и суботом и недељом од 12 до 20 часова.
Такође, бесплатни прегледи кућних љубимаца биће организовани следеће недеље, у четвртак 1. фебруара, и петак 2. фебруара, у Месној заједници “Чиновничка колонија” у Улици Јове Илића 89, за подручја Доњи Вождовац, Чиновничка колонија и Аутокоманда, од 16 до 20 часова.
Шта је одговорно власништво?
Одговорно власништво обухвата однос власника према сопственом љубимцу, али и однос власника љубимца према другим људима и животињама. Закон обавезује власника да обезбеди кућном љубимцу бригу, негу и смештај, у складу са врстом, расом, полом, старошћу, као и физичким и биолошким специфичностима и потребама у понашању и здравственом стању кућног љубимца. Закон, истовремено, обавезује и власника да обезбеди да његов љубимац не угрожава људе и животиње у свом окружењу.
Поделите вест: