ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ ОДРЖАН МЕЂУНАРОДНИ КАРАТЕ ТУРНИР

XVI међународни карате турнир NIPPON TOP TEN, у организацији КК „NIPPON“ и Београдског карате савеза, а под покровитељством Градске општине Вождовац, одржан је у суботу  у Вождовачком центру „Шумице“.

Турнир су отворили џудо ветеран Вук Рашовић и члан Већа општине Вождовац задужен за спорт Милан Тодић.

Тодић је, у име председника општине Вождовац Александра Савића, поздравио присутне такмичаре, рекавши да се турнир традиционално одржава у децембру јер се на тај начин обележавају два важна дана – Дан општине Вождовац и рођендан јапанског цара.  Он је истакао да ће Општина наставити са добром праксом популаризације и промоције спорта међу децом и омладином, што је циљ и овог карате турнира.

Светска и европска карате шампионка Тања Петровић, председница КК „NIPPON“, истакла је да је ова година  посебна за карате спорт. „По први пут карате је укључен у породицу олимпијских спортова од стране Међународног олимпијског комитета и биће на програму ОИ у Токију 2020. године  и зато на овогодишњем турниру имамо преко 700 такмичара свих узрасних категорија, из Словеније, БиХ, Црне Горе, Хрватске, Македоније и Србије“, рекла је Тања Петровић.

У оквиру турнира одржан је и семинар „Тренинг са шампионима“ који су водили Дејан Умићевић и Дејан Пајкић, а након такмичења у катама и борбама, учесници су имали прилику да присуствују спортским и јапанским радионицама. Свим учесницима такмичења Деда Мраз је поделио слатке пакете.

Турнир су својим присуством подржали параолимпијац Жељко Димитријевић  и члан Савета за образовање и спорт Градске општине Вождовац Милош Петровић.

Поделите вест: