МУЗЕЈ НА ТОЧКОВИМА ИСПРЕД ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

Данас су власници старовременских аутомобила и мотоцикала приказали своје углађене љубимце на 56. сусрету – „Музеј на точковима“. На овом већ традиционалном Сусрету који организује Ауто мото клуб „Ветеран“ – Вождовац, уз покровитељство Градске општине Вождовац, бројни посетиоци могли су да виде око 50 возила најстаријег Клуба старовременских возила у бившој Југославији.

Радознали љубитељи олдтајмера заинтересовано су посматрали изванредно очуване и ретке аутомобиле и мотоцикле марки Мерцедес, Опел, Цитроен, Фиат, Алфа Ромео, Мини Морис, Пежо, „Фића“ и друге.

Испред Градске општине Вождовац, Вук Мирчетић је председнику Клуба Бранку Видовићу и осталим заслужним учесницима уручио захвалнице и медаље. Он је поздравио све власнике возила историјске и музејске вредности и истакао значај ове манифестације која приказује и од заборава чува наше техничке заоставштине, нагласивши да ће их Општина и убудуће подржавати, као и ранијих година.

После окупљања колона олдтајмера се, уз полицијску пратњу, упутила у правцу археолошког налазиште Винча, до музеја најстарије насеобине на свету, где је свих 50 учесника манифестације добило своје заслужене награде.

Поделите вест: