НОВИ АСФАЛТ У ДЕЛУ БУЛЕВАРА ОСЛОБОЂЕЊА НА БАЊИЦИ

Завршне радове на реконструкцији Булевара ослобођења, у делу од Црнотравске до Паунове улице, данас су обишли градски менаџер Горан Весић, председник општине Вождовац Александар Савић и директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић.
Весић је истакао да је урађен велики посао, с обзиром на значај те саобраћајнице, захваливши се челницима општине Вождовац на сарадњи.

„Реконструкција је рађена у две фазе. Она је обухватила скоро 1.200 метара новог асфалта, обнову тротоара, бициклистичке стазе и ивичњака, као и недостајуће канализације. Вредност радова је око 43 милиона динара, док је за ову годину на општини Вождовац предвиђено у те сврхе око 122 милиона динара“ – најавио је Весић.

Председник Александар Савић се овом приликом захвалио градоначелнику и градском менаџеру што усвајају захтеве грађана Вождовца и подржавају општинске иницијитиве за асфалтирање бројних локација. „Општина је у протеклом периоду асфалтирала око 70 некатегорисаних путева. Такође се тренутно ради на уређењу десет основних школа, где се постављају ограде, нови кровови и уређују школски ходници. Управо је завршен тендер за изградњу друге фазе Јелезовачког колектора, чија је вредност око 80 милиона динара, а чиме ће се стећи услови да велики део Јајинаца, један део села Раковица, као и део општине Раковица добију предуслове да се прикључе на канализациону мрежу. То је једна велика инвестиција Града Београда, а надам се да ћемо са сличним инвестицијама наставити и даље“ – рекао је Савић.

Поделите вест: