ФЕСТИВАЛ ЗДРАВЉА ЗА СВЕ МАЛИШАНЕ НА ВОЖДОВЦУ

Поводом Светског дана здравља који данас обележавамо, Предшколскa установа „Чика Јова Змај“ заједно са Градском општином Вождовац организовала је Фестивал здравља који је одржан у вртићу „Мала сирена“. Са малишанима су се дружили секретарка градског Секретаријата за образовање и дечју заштиту Снежана Ђурић, директорка ПУ „Чика Јова Змај“ Лидија Хутовић и Милош Стојановић, испред општине Вождовац.

Малишани су данас имали прилику да сазнају како сваког дана треба да се хране, како да правилно одржавају хигијену, зашто је спорт битан у њиховом узрасту, али и да пробају разне здраве сокиће и воћне салате. „Ми подржавамо све активности, фестивале и манифестације које промовишу здрав начин живота деце, њихову физичку активност и правилну исхрану“ – рекла је секретарка Снежана Ђурић.

Домаћин овогодишњег фестивала, директорка Хутовић истакла је да је циљ да деца од малих ногу стекну правилно образовање у исхрани. „Јако нам је битно здравље наше деце и ми се у вртићима сваког дана трудимо и чинимо све да наша деца здраво одрастају“ – изјавила је директорка.

„Желимо да нашој деци објаснимо колико је здравље и здраво одрастање битно. Ако од малих ногу деца стекну правилне навике  имаћемо здраву нацију, а једино здрава нација има будућност“ – рекао је Милош Стојановић. Учесници фестивала били су Дом здравља Вождовац, Црвени крст Вождовац и Градски завод за јавно здравље.

Поделите вест: