СРЕЂЕН КРОВ И ГЛАВНИ ТЕРЕН ЦКС „ШУМИЦЕ“ ЗАХВАЉУЈУЋИ ДОНАЦИЈИ ВЛЕДЕ ЈАПАНА

Центар за културу и спорт „Шумице“ ову годину дочекује са санираним кровом који више не прокишњава и замењеним паркетом на главном спортском терену.

Захваљујући Влади Јапана, која је у оквиру програма „Бесповратне помоћи у области културе“, у марту прошле године донирала 41.280 евра Центру за културу и спорт „Шумице“, репариран је део оштећеног равног крова, и парцијално замењен, офарбан и лакиран паркет главног терена Центра.

Поводом завршених радова у ЦКС „Шумице“, који су изведени од донираних средстава Владе Јапана, Центар су обишли Њ.Е. г. Масафуми Куроки – амбасадор Јапана у Републици Србији, Вања Удовичић – министар омладине и спорта, Александар Савић – председник општине Вождовац и Ранко Матијашевић – директор ЦКС „Шумице“. Они су обишли реновиране површине и на лицу места се уверили да је кров репариран и обезбеђен од влаге и падавина, а главни терен добио нов и лепши изглед.

Најпре се присутним гостима и представницима медија обратио директор ЦКС „Шумице“ – Ранко Матијашевић, који је уз видео презентацију објаснио значај донације јапанске Владе, с обзиром на то да је годинама уназад кров Центра прокишњавао, а оштећен паркет ружио спортски терен, на коме се свакодневно одвијају различити спротски садржаји и међународне утакмице. Ранко Матијашевић навео је који су све радови изведени на санацији и адаптацији ових оштећених делова објекта и захвалио се Влади Јапана, која је омогућила да се изврше све поменуте преправке.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, рекао је колико је важно што је одрађен овако један капиталан посао у Центру за културу и спорт „Шумице“, не само за професионалне спортисте, већ и рекреативце, све грађане Вождовца и Београда, који ће моћи да користе обновљене просторије Центра.

Њ.Е. амбасадор Масафуми Куроки је изјавио: „Драго ми је што је наша донација омогућила реновирање крова и дела подова у Центру и на тај начин допринела унапређењу рада корисника Центра „Шумице“ – једног од главних места за активности у спорту и култури у Србији. Надам се да ће „Шумице“ наставити да играју своју важну улогу у образовању младих и тренирању спортиста.“

Председник општине Вождовац Александар Савић, рекао је да су се данас сви уверили да су средства од донације Јапана искоришћена у праве сврхе и изразио наду да ће се сарадња са Амбасадом Јапана наставити. Он се захвалио Влади Јапана, у име двеста хиљада грађана Вождовца, што је увек била уз нас и у оним тешким временима, и изразио наду да ћемо имати прилику да прикажемо неку од борилачких вештина које ће се у Центру, у неком наредном периоду вежбати. Председник Савић захвалио се и министру Удовичићу што подржава општину Вождовац и што је помогао да се недавно реконструише и простор у Спортском центру „Вождовац“. „Ми смо припремили још неке пројекте који ће побољшати спорт на Вождовцу, и што се тиче Центра „Шумице“ и што се тиче Спортског центра „Вождовац,“ и надам се да ћемо у духу нашег премијера Александра Вучића наставити правим путем“, рекао је Савић.

У знак захвалности на овој значајној помоћи, председник општине Вождовац Александар Савић, уручио је амбасадору Јапана повељу за подршку Центру за културу и спорт Шумице“, док је директор Центра Ранко Матијашевић, за подршку Министарства омладине и спорта Центру, уручио повељу министру Вањи Удовичићу.

По завршетку церемонијалног дела, присутнима су чланови Кендо савеза приказали демонстрацију јапанске борилачке вештине Кендо, која одражава спортски дух овог пријатељског народа.

Поделите вест: