РЕАЛИЗОВАН ДРУГИ И ТРЕЋИ ТРЕНИНГ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ У ОКВИРУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОЈЕКТА ЕXCHANGE 4

Дана 3. децембра 2014. године у малој сали већа општине Вождовац, реализован је тренинг ’’Успостављање имовинске карте јавне и управљање јавном имовином’’ за запослене у општинској управи Вождовац и Раковица који су ангажовани на пословима управљања јавном имовином. Присутнима су представљене теме у вези управљања развојем и понудом грађевинског земљишта, пословних простора и других објеката, а такође су представљени и примери добре праксе кроз реализацију конкретних инвестиција у Србији.

У петак 5. децембра 2014.године, реализован је тренинг на тему ’’Финансирања развоја јавне имовине’’. Анализирана су законска решења која постоје у Републици Србији, као и конкретни предлози за управљање јавним дугом, емитовање муниципалних обвезница и други механизми финансирања развоја јавне имовине (укључујући и моделе приватно-јавног партнерства).

Посебно тежиште у дискусији су имала питања у вези надлежности Града Београда и градских општина и потреба већег степена децентрализације како би се одређени модели управљања и финансирања развоја јавне имовине могли реализовати у пуном обиму.

Наставак тренинга за запослене на пословима управљања јавном имовином у општинама Вождовац и Раковица планиран је у другој половини јануара 2015. године.

Поделите вест: