ОДБОРНИЦИ СЕ ОДРЕКЛИ СВОЈЕ НАКНАДЕ ЗА ПОМОЋ ХРАМА СВ. ДИМИТРИЈА У БРАТСКОЈ ОПШТИНИ КОСОВСКА МИТРОВИЦА

На 8. седници Скупштине градске општине Вождовац, која је одржана 05. децембра 2014. године, одборници су донели Одлуку о ребалансу буџета Градске општине Вождовац за 2014. годину.

У циљу стварања услова за развој културног стваралаштва на општини Вождовац, Скупштина је донела Одлука о начину, мерилима и критеријумима за избор пројеката у култури који се финансирају и суфинансирају из буџета ГО Вождовац. Поред тога изгласана је и Одлука о начину, мерилима и критеријумима за финансирање спортских програма и пројеката из буџета ГО Вождовац.

С обзиром на указану потребу за уређењем области програма и пројеката који се реализују за потребе и интересе младих, Скупштина је донела Одлуку о финансирању потреба и интереса младих на територији градске општине Вождовац утврђен од стране Већа градске општине Вождовац.

Донета је Одлука о једнократном одрицању од накнада за рад одборника Скупштине градске општине Вождовац и то за присуство на свечаној седници Скупштине, која ће се одржати поводом Дана општине у суботу, 13. децембра 2014.године. Средства од одборничких накнада биће усмерена за потребе Храма Светог Димитрија у Косовској Митровици, а у сврху израде Христовог гроба у дуборезу.

На седници Скупштине донета је и Одлука о престанку мандата одборника Немање Ђурђевца, на основу његове писане оставке, а уједно је потврђен мандат одборнику Горану Петровићу.

Поделите вест: