У ОШ „ВОЈВОДА СТЕПА“ У КУМОДРАЖУ РЕШЕН ПРОБЛЕМ НЕУСЛОВНИХ ТОАЛЕТА

У циљу побољшања хигијенских услова у оснивним школама на општини Вождовац у току је реализација акционог плана којим је предвиђено,сходно приоритетима санација мокрих чворова као и други радови.

Дана, 10.септембра члан општинског Већа задужен за школске и предшколске установе Милош Стојановић посетио је ОШ „Војвода Степа“ у Кумодражу, једну од најстаријих школа на територији Вождовца у којој су завршени радови на санацији тоалета , који су били у веома лошем стању и тиме решили проблем хигијене и обезбедили боље услове за рад и боравак у овој школској установи.

Адаптацијом тоалета која је спроведена у летњем периоду омогућени су бољи хигијенски услови ђацима који похађају ову школу, а уз добру сарадњу и ангажовање члана општинског већа задуженог за школске и предшколске установе Милоша Стојановића изјавио је директор Небојша Животић.

Имајући у обзир да већина школа има проблем са мањком деце услед пада наталитета у овој школи постоји потреба за проширењем простора. Ова школа би до краја године требала да добије ново крило са 13 нових учионица и фискултурну салу , коју школа нема нипосле 120 година, што је омогућено потписивањем Протокола о сарадњи између Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Града Београда при чему је средствао безбедила Европска инвестициона банка .

Податак који многи београђани незнају је да је у овој школи 30 година предавала Нада Домановић иначе супруга нашег познатог писца Радоја Домановића и то у периоду од 1908 до 1938 године како нам је саопштио директор школе Небојша Животић.

Овом приликом члан општинског Већа Миош Стојановић саопштио је да ће општина Вождовац са реализацијом пројекта проширења ове школе добити још једну репрезентативну школу на својој територији.

И да ће се Општина залагати и у будућности да обезбеди свој деци једнаке услове за рад и боравак на њеној територији.

У оквиру овог акционог плана спроведи се санација санитарних чворова,односно реновирање тоалета који су били у веома лошем стању и у осталим школама на Вождовцу.

Поделите вест: