МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ СРЂАН ВЕРБИЋ ДОНИРАО КОМБИ ОПШТИНИ ВОЖДОВАЦ

Министарство просвете донирало је комби ГО Вождовац за потребе специјалне основне школе за децу оболелу од церебралне парализе “Миодраг Матић“. Председнику општине Вождовац, Александру Савићу кључеве комбија уручио је Министар просвете Срђан Вербић.

Дотрајали комби који се често кварио а којим су се деца свакодневно превозила од куће до школе и назад, често онемогућава да ученици присуствују настави. Како школа није била у могућности да самостално финансира куповину новог возила, које је свакодневно неопходно за превоз малишана и несметано одвијање наставе у овој установи – општина Вождовац је у сарадњи са Министарством просвете нашла решење за куповину новог комбија, који ће бити у редовном одржавању ГО Вождовац а иста се обавезује да обезбеди возача који ће бити на располагању ОШ ”Миодраг Матић.

Ново возило има места за превоз 20 малишана, комби је преуређен за особе са посебним потребама тако да се седишта по потреби склањају што је од великог значаја за оболелу децу. Ово је само једна у низу акција, којима општина Вождовац помаже онима којима је помоћ неопходна, особама са посебним потрбама, социјално угроженима и другима. Министарство просвете донирало је комби ГО Вождовац за потребе специјалне основне школе за децу оболелу од церебралне парализе “Миодраг Матић“. Председнику општине Вождовац, Александру Савићу кључеве комбија уручио је Министар просвете Срђан Вербић.

Поделите вест: