РАДИОНИЦА ЗА ДЕЦУ “НАПРАВИ ЛАКО – САЗНАЈ КАКО”

Секретаријат за спорт и омладину организовао је пројекат који суфинансира Градска општина Вождовац, намењен за обуку деце маргинализованих категорија и са поремећајима у друштвеном понашању. Пројекат под називом “Направи лако – сазнај како” има за циљ да допринесе стицању знања из различитих области, развијању и афирмисању сопственог рада и активности, а реализује се у сарадњи са Савезом незапослених Београда и Удружењем “Искон”, које се бави неговањем домаће радиности.
Креативне радионице оформљене су у Школи за основно и средње образовање “Вожд” на Вождовцу и њих похађају поред ђака ове школе и деца из Завода за васпитање деце и омладине из суседне зграде.

Од Снежане Пеовић, координатора пројекта из Савеза незапослених Београда и Милијане Несторовић из Удружења “Искон” која свесрдно помаже деци у раду, сазнајемо да је успех у спровођењу радионице “Направи лако – сазнај како” управо весела и позитивна атмосфера и да су, што је веома важно, деца мотивисана, једним делом и из разлога што сопствене радове могу да задрже за себе или их могу поклонити другима, што често и чине.
Активности су састављене из два дела: први део чини прављење магнета и накита од беолина, а други део прављење и бојење предмета од гипса, текстила и стакла, као и прављење различитих играчака. У групама од 10 до 15 деце у периоду од 16. до 21. септембра око 50 деце прошло је кроз различите активности радионице, учећи од својих вредних наставника нове и корисне вештине.

Поделите вест: