НАЈБОЉИ ХЕРЦЕГОВАЧКИ ЂАЦИ ГОСТИ ВОЖДОВЦА

Општина Вождовац претходних дана угостила је око седамдесет најбољих ђака и спортиста из више основних школа из Херцеговине. Ђаци генерације и вуковци из Невесиња, Требиња, Љубиње, Берковића, Билеће и Гацка током свог боравка, обишли су многе знаменитости Београда и Вождовца.

Првог дана тродневне посете, 29 јуна 2013. године, ученици и наставници из херцеговачких школа обишли су Храм Св. Саве, Музеј Николе Тесле, Народну Библиотеку Србије, Спомен парк Јајинци и Авалу.

Следећег дана, председник општине Вождовац др Драган Вуканић уприличио је пријем у општини Вождовац, где је најуспешнијим ученицима из Херцеговине уручио похвале и вредне књиге за заслужени успех током школовања. Затим је заједно са својим гостима обишао београдску Саборну цркву и Патријаршију, где их је после служења свете архијерејске Литургије, Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј свечано примио уз речи добродошлице и послужење. Истог дана деца су обишла Конак кнегиње Љубице, Војни музеј и знаменитости Београдске трврђаве и Калемегдана.

Последњег дана пред полазак у Херцеговину, ђаци су обишли Опленац, Орашац и споменик Карађорђу.

Поделите вест: