“ЗДРАВО ДЕТИЊСТВО- ЗДРАВО ДРУШТВО”

Представници основних школа, општине Вождовац, Дома деце без родитељског старања, здравствених и социјалних установа учествовали су на недавно одржаном округлом столу са темом како помоћи деци са једним родитељом или старатељом, под слоганом „ЗДРАВО ДЕТИЊСТВО-ЗДРАВО ДРУШТВО“. Учесници скупа сложили су се да проблеми у друштву јесу невоља за породицу, а здрава породица је предуслов за здраво друштво. Превентива је најважнија како у психичком тако и физичкиом одрастању деце. Децом се треба бавити  окренути их ваншколским активностима спорту, уметности кроз креативне радионице, што је једини начин да се склоне од криминала.

Пројекат “Здраво детињство-Здраво друштво“ почиње 08. јуна 2013. године Базаром Здравља у Супер Веру у Војводе Степе, који се као друштвено одговорна фирма укључио у пројекат уступањем без надокнаде простора на спрату где се налази поред мини тржног центра и бесплатна играоница за децу.

Тим поводом испред цкве Св. Константина и Царице Јелене у недељу, 19. маја 2013. године  Удружење „Радом за Радост“, уз подршку одборнице Снежане Митић, организовало је породично дружење Вождовчана. Деца су правила колаже од разнобојног песка, забављао их је кловн Удужења, сликало се по веселим дечијим лицима. Грађани су остављали добровољне прилоге намењене деци са једним родитељем за развијање њихових ваншколских активности.

Одборница ГО Вождовац, Снежана Митић, члан Интернационалног Клуба Жена и организатор округлог стола, позвала је друштвено одговорне компаније и појединце из света спорта, уметности и културе да узму учешће у пројекту, јер породица је кључ успешног друштва.

Поделите вест: