NAJBOLJI HERCEGOVAČKI ĐACI GOSTI VOŽDOVCA

Opština Voždovac ugostila je oko osamdeset najboljih đaka i sportista iz 14 osnovnih škola iz Hercegovine. Đaci generacije i vukovci iz Nevesinja, Trebinja, Ljubinja, Bileće, Berkovića, Gacka, Čajniča, Višegrada i Foče tokom trodnevnog boravka obišli su mnoge znamenitosti Beograda i Voždovca.

Prvog dana, 10. juna 2012. godine, učenici i nastavnici iz hercegovačkih škola obišli su Muzej Nikole Tesle, stari Generalštab, Konak kneginje Ljubice, Vojni muzej i avalski toranj.

Sutradan su zajedno sa svojim domaćinom predsednikom opštine Voždovac, dr Draganom Vukanićem posetili Hram Sv. Save na Vračaru, Sabornu crkvu, Kalemegdansku tvrđavu, Topčiderski park, grob partijarha Pavla u manastiru Sv. arhangela Mihaila i Gavrila u Rakovici. Posle toga im je upriličen prijem u opštini Voždovac, gde su im uručeni prigodni pokloni u vidu knjiga i vaučera za kurs kompjutera.

Poslednjeg dana boravka, gosti iz Hercegovine obišli su Spomen-park Jajinci, kao i najznačajnije spomenike srpske istorije na Oplencu i Orašcu.

Поделите вест: