ZATVORENI “DANI JAPANA” NA VOŽDOVCU

Koncertom dečije filharmonije pod nazivom „Šušti, šušti bambusov list“ u sredu 25. maja 2011. godine u sali Centra za kulturu i sport „Šumice“ svečano je obeleženo zatvaranje „Dana japanske kulture na Voždovcu“, koja je bila otvorena prethodnih mesec dana.

Naši sugrađani su u tom periodu mogli da se upoznaju sa jednom od najbogatijih i najstarijih kultura na svetu. Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa japanskom umetnošću, književnošću, filmom, haiku poezijom, ikebanom, borilačkim veštinama.

Koncertu su pored domaćina manifestacije predsednika Upravnog odbora Centra za kulturu i sport „Šumice“ Novaka Stanišića, prisustvovali i brojni članovi ambasade Japana u Beogradu na čelu sa Njegovom Ekselencijom ambasadorom gospodinom Tošio Cunozakijem, kao i njegovom suprugom koja je zajedno sa orkestrom dečije filharmonije izvela jednu od kompozicija svirajući violinu.

Novak Stanišić se u ime CKS „Šumice“ zahvalio prisutnim gostima i osoblju Japanske ambasade na dosadašnjoj podršci i pomoći u organizovanju celokupne manifestacije.

Поделите вест: