IZLOŽBOM OPŠTINA VOŽDOVAC POMAŽE MANASTIR HILANDAR

U ponedeljak 12. januara 2009. god. u svečanoj sali opštine Voždovac, Ustanička 53, otvorena je prodajna izložba slika pod nazivom “Sveti Sava – manastir Hilandar“ koja će trajati do 27. januara 2009. godine.

Opština Voždovac, kao pokrovitelj ove akcije se na ovaj način uključila u pomoć obnovi manastiraa Hilandar, koji je teško obrušen u katastrofalnom požaru pre nekoliko godina.

Svi ljubitelji autentične fotografije, kao i oni koji nikada nisu ili neće moći da uživo vide ovu znamenitu srpsku svetinju narednih dana biće u prilici da pogledaju izložene radove autora Miodraga Miše Brankovića, koje su nastale u manastiru Hilandar. Takođe je prezentovan i planer manastira Hilandar za 2009 god. koji je urađen u ekskluzivnom tiražu od 2000 komada. Novac od prodatih planera i fotografija doprineće bržoj obnovi najstarije i najvrednije srpske svetinje.

Gost izložbe bio je akademik Sokol Sokolović koji je prezentovao izvanredno urađene fotografije Miodraga Miše Brankovića, koje verodostojno prikazuju zanimljive detalje manastira Hilandar, a autor je predsedniku opštine Voždovac uručio sliku Sv. Bogorodice kao znak zahvalnosti.

Podelite vest: