ODRŽANA RADIONICA “PROFESIONALNA ORIJENTACIJA” ZA SREDNjOŠKOLCE

U organizaciji Kancelarije za mlade Voždovac, koordinatora Dragomira Petronijevića i u saradnji sa članovima Dejanom Remetićem i Kristinom Lukić, održana je dvodnevna radionica „Profesionalna orijentacia“ za učenike trećeg razreda Osme beogradske gimnazije 19. i 20. marta, u prostorijama Opštine Voždovac. Radionica je sprovedena kao deo projekta „Profesionalna orijentacija u Srbiji“, koji sprovodi GIZ – Nemačka kancelarija za međunarodnu saradnju, u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta.

Cilj radionice je uspostavljanje održivog i funkcionalnog sistema programa profesionalne orijentacije za mlade na prelasku u srednju školu, fakultet ili svet rada. U saradnji sa Filozofskim fakultetom u Beogradu, radionice je vodio tim mladih edukatorki i pomogao im da odaberu ili učvrste izbor budućeg zanimanja. Pored interaktivnih radionica, gimnazijalci su imali i tzv. Realne susrete sa gospodinom Vladimirom Vasićem, stučnjakom iz oblasti digitalne fotografije, sa ekspertom iz oblasti psihologije gospođom Smiljanom Cvjetković, kao i sa predsednikom Opštine Voždovac dr Draganom Vukanićem, kojima su postavljali pitanja, kako iz oblasti njihovih profesija, tako i vezano za njihovo doba studiranja i njihove fakultete.
Sledećih nedelja održaće se radionice sa preostalim srednjim školama sa teritorije opštine Voždovac.

Povodom projekta „Profesionalna orijentacija“ u okviru Kancelarije za mlade Voždovac, uspostavljena su svakog četvrtka „Otvorena vrata“ – kada će mladi, a i svi zainteresovani, u prostorijama KZM-a moći da dođu na individualno-karijerno savetovanje i informisanje sa stručnjacima iz te oblasti. Neophodno je prethodno zakazivanje termina posete na mejl: kancelarijazamladevozdovac@gmail.com.

Podelite vest: