ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА УМЕТНИЧКИХ ФОТОГРАФИЈА “МОЈ ВОЉЕНИ БЕОГРАД”

Хуманитарна изложба уметничких фотографија „Мој вољени Београд“ аутора Владимира Васића отворена је у уторак, 12. марта 2013. године у свечаној сали Градске општине Вождовац. Средства од продаје радова намењена су за помоћ деци са посебним потребама из Центра за специјалну едукацију и рехабилитацију деце до седам година.

Изложбу је свечано отворио председник општине Вождовац др Драган Вуканић, који је, похваливши Васићев таленат да забележи најупечатљивије делове града, позвао присутне да погледају како то наш Београд изгледа његовим очима и сочивима његовог фотоапарата. Специјални гост вечери била је и докторка Кристиане Кулл Садацхарам из Минхенске клинике за децу са сметњама у развоју. Програм је фадо музиком употпунио бенд „Блуз Азул“.

Поставка „Мој вољени Београд“, резултат је дугогодишњег рада и љубави аутора према фотографији као медију изражавања и његових импресија о репрезентативним архитектонским здањима и градским оазама. У фокусу Васићевих фотографија су историјски и урбани симболи Београда – Београдска тврђава, Ушће, Авалски торањ, Гардош, Храм Св. Саве, мост на Ади и друга значајна здања која представљају дела јединствена по колориту и богатству детаља. Фотографије су рађене у дигиталној штампи на фото платну (цанвас).

Изложба ће у општини Вождовац бити отворена до 24. марта.

Поделите вест: