МЗ “РАКОВИЦА”

МЗ “Раковица”
Адреса: БУЛЕВАР ЈНА 30  (Пронађите нас на мапи)
Радно време: 9-13 часова
Контакт телефон: 011/3940-335
Е-пошта: mzrakovicaselo@gmail.com

Савет месне заједнице редовно одржава састанке Савета на којима разматра текуће проблеме и начине на које се могу разрешити, усваја одлуке и саставља план будућих активности. С обзиром да се највећи број проблема односи на асфалтирање улица, водовод и канализацију, акценат је на решавању инфраструктурних проблема. Упоредо са решавањем наведених проблема, Савет одржава акције хуманитарног, едукативног  и спортског карактера, као и одржавање редовног пријема грађана у циљу побољшања квалитета живота грађана. Савет месне заједнице поступа по захтевима грађана са ове територије и настоји да реши проблеме својих комшија.

ЕВАЛУАЦИЈА РАДА САВЕТА МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

У целости је реновирана ОШ “Јајинци” истурено одељење у Раковица селу средствима Општине Вождовац. Постављена је нова школска ограда и уређено је школско двориште. Ђаци Раковица села од ове године похађају наставу у потпуно новим просторијама.

Према речима Божидара Ђорђевића, члана Савета МЗ “Раковица – село”, велики проблем житеља тог насеља су неасфалтиране улице нарочито у кишном и зимском периоду. Због тога смо асфалтирали улицу Дуго поље и њена три крака укупне дужине 320 метара. Улице Јована Миловановића (650 метара), Јакова Галуса (350 метара) и Лугомирска (70 метара) за сада су посуте каменом.

Уз свесрдно ангажовање деце из КУД “Радост” окречена је зграда МЗ, а такође је урађено и игралиште у њеној близини. Ту је постављена нова ограда као и реквизити за игру (клацкалице, љуљашке..).

Очишћене су депоније у ромском насељу и код гробља које су нарушавале изглед тог насеља , а парк је ограђен и сређен. Радови на постављању пасареле код кружног пута су при крају  – истиче Ђорђевић и додаје да су започели радови на водоводној мрежи у улици Јакова Галуса. Све те радове финансирале су Општина Вождовац и МЗ.

ПЛАН АКТИВНОСТИ

У оквиру плана рада Савета у наредном периоду, Савет ће настојати да одржава редовну комуникацију са житељима овог насеља и решава проблеме на које им укажу суграђани. Упоредо са решавањем комуналних проблема Савет ће спроводити акције хуманитарног, едукативног  и спортског карактера, и одржавати пријем грађана у циљу побољшања квалитета живота својих комшија.

АКТИВНОСТИ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

–  Дана 06.01.2014 год. организовано је паљење бадњака код крста. Кувано је вино и ракија, присутним грађанима (око 500 присутних) подељене су гирице, пита и чоколаде присутној деци.
–  У мају, јуну и октобру месецу прикупљан и прослеђена је хуманитарна помоћ за поплављена подручја. Помоћ је послата за Обреновац, Кладово, Бајну Башту и домаћинствима која су поплављена са територије МЗ Раковица село, МЗ Пиносава и МЗ Рипањ.
–  28. Јуна 2014 год. оржан је фестивал фоклора „Велико срце Вождовца“. Поред КУД-а Радост учествовали су и гости из Крњева, Ердевика, Падинске скеле.
– 01.12.2014 год. окречена је зграда МЗ Раковица село, уз помоћ деце и управе КУД-а Радост.
–  Тренутно се улице насипају рециклираним асфалтом који је обезбедила ГО Вождовац.
– У плану је, ако се обезбеде новчана средства, подела новогодишњих пакетића ученицима ОШ „Јајинци“ издвојено одељење Раковица село.
–  Свакоднево решавање комуналних проблема (улична расвета, кварови на водоводу и канализацији, кварови и прикључења на електро мрежу), примање захтева грађана и даље прослеђивање надлежним институцијама.

–  Сарадња са удружењима грађана са територије МЗ Раковица село :

  • Удружење голубара СРБ. 243,
  • Национална асоцијација за старе и уметничке занате и домаћу радиност „НАШЕ РУКЕ“
  • КУД „Радост“
  • Ловачко удружење „Рипањ“ секција „Раковица село“
  • Удружење голубара ГСС-243
  •  Удружење одгајивача ситних животиња „Авала“