МЗ “ПИНОСАВА”

МЗ “Пиносава”
Адреса: 3 Нова број 37-а (Пронађите нас на мапи)
Радно време: од 9 до 13ч
Контакт телефон: 3906-298

Одборник МЗ Пиносава је Горан Цветић (на располагању грађанима по договору)

АКЦИЈЕ КОЈЕ ЈЕ СПРОВОДИЛА МЕСНА ЗАЈЕДНИЦА

Акције које је МЗ спроводила у предходном периоду, односно од када је Савет ступио на своју дужност почеле су првенствено од сређивања саме зграде МЗ и ограђивања дворишта МЗ и ситних поправки и санација.

Уз залагање и велику молбу МЗ “Шумска Управа” нам је поклонила један дрвени сто и клупе, тако да смо мало оплеменили двориште.

Одрађена је акција чишћења и прања централне улице и тротоара, затим постављање светиљки у више улица које нису имале расвету и поправка већ постојећих, где је било потребе. Акција око уличне расвете је још увек у току и преговарамо о даљем наставку радова, с обзиром да постоји потреба за постављање, односно наставак радова око уличне расвете.

За време ванредног стања изазваних поплавама наша МЗ је била максимално ангажована, јер је део Пиносаве био поплављен, те је то био разлог више да  чланови Савета даноноћно дежурају и буду на услузи свом грађанству. У току ванредног стања прикупљали смо хуманитарну помоћ. Трудили смо се да људима који су дошли из поплављених подручја пружимо прву помоћ у гардероби и средсвима за личну хигијену.

Због нередовног градског превоза МЗ је контактирала челнике ЈКП Градско саобраћајно предузеће “Београд”. Одржан је састанак са директорима поменутог Предузећа и на тај начин смо успели да донекле олакшамо, односно утичемо да превоз у Пиносави буде редовнији.

Чланови Савета су у сталном контакту са ФК “Пиносава”, као и Удружењем ловаца и покушавају уз помоћ ГО Вождовац да им помогну у решавању постојећих проблема.

Мз се залаже за постављање лежећих полицајаца око основне школе у Пиносави, као и постављање печурки на аутобуским стајалиштима.

Технички секретар је свакодневно у контакту са грађанима чије проблеме прослеђује кроз дописе Општини.

Акције које су у плану:

Чишћење  неограђеног дела гробља који је велики проблем грађана Пиносаве. Стални рад и контакт са грађанима (у зависности од њихових потреба, одвијаће се акције Савета).