МЗ “ДОЊИ ВОЖДОВАЦ”

МЗ “Доњи Вождовац”
Боже Јанковића 1 (Пронађите нас на мапи)
Контакт телефон: 2469-844
Радно време са странкама:  од 08,30 до 15,30 часова
Телефон: 060/0888-388
Е-пошта: msnezana.d@gmail.com

Одборници: Дејан Тадић и Горан Павловић (термини сусрета у договору са грађанима)

АКЦИЈЕ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ 

  • Почетком децембра 2014. Годне започет је рад на пројекту едукације корисника народне кухиње и  социјално угрожених лица са територије доњег вождовца.  Контактирана је теленор фондација.  Реализација пројекта планирана је на јесен 2015.
    Позивају се заинтересовани грађани да се пријаве. Више информација на телефон 060/088388.
  • Ускрс је весели празник – обрадујмо оне којима треба помоћ

Савет Месне заједнице „Доњи Вождовац“   позива друштвено одговорне компаније и појединце из света спорта, уметности и културе да уплатом донација на рачун Месне заједнице или у роби, сходно својим могућностима, помогну грађане којима је помоћ потребна. Акција прикупљања поклона је почела  и трајаће до УСКРСА. Од остварених донација напраВиће се пакетићи који ће бити  подељени на УСКРС корисницима народне кухиње и старијим материјално угроженим грађанима.

  • Почетком априла месеца, у сарадњи са грађанима, спроведена је акција уређења и чишћења. Месна заједница уручила је 1000 0бавештења грађанима, како би се исти укључили у акцију. Акција је успела, одазвао се велики број грађана који су овом приликом уређивали и своја дворишта, а градска чистоћа је, такође, своје обавезе беспрекорно извршила.
  • Месна заједница је у мају 2014. Године, на захтев надлежних општинских органа, спровела акцију помоћи угроженим грађанима након великих поплава. По задатку савета ,технички секретар је помагао у разврставању дониране робе у го вождовац, касније је учествовао у издавању робе у сарадњи са црвеним крстом у центру за културу и спорт “шумице, све време трајања помоћи угроженим грађанима. Прикупљале су се и превозиле донације грађана доњег вождовца , који су се одазвали позиву месне заједнице да робу остављају у улазима зграда. Мз је обезбедила и донацију у храни од фирме „галант“, која је у више наврата довозила сендвиче и палачинке угроженим грађанима из поплављеног подручја, који су били смештени у цкс “шумице. У сарадњи са ву ”дедиње”, мз је обезбедила 20 ћебади и 20 јастука које је доставила општини вождовац.
  • Технички секретар децу – младе волонтере учи енглески језик. Акција је и даље у току, а могу да се пријаве и пензионери, као и друга деца са територије доњег вождовца.
  • Председник савета мз, у сарадњи са председницима кућних савета , бесплатно даје савете грађанима о енергетској ефикасности и уштеди енергије. Акција је у току и трајаће до пролећа 2015. Планира се и овај вид помоћи грађанима који живе у приватним кућама.
  • Мз је у октобру обезбедила донацију рачунарa и интернет конекцију од фирме „галант“, ради ефикаснијег рада.
  • Мз учествује свакодневно у надзору и помаже поделу оброка корисницима народне кухиње на пункту “ исидора секулић”.

- Бесплатна дечија представа „ТРИ ПРАСЕТА“ Аматерског позоришта Театар 13, на платоу испред биоскопа Вождовац у ул. Војводе Степе, у недељу, 03. новембра 2013. год. у 12 часова. Представу организује Градска општина Вождовац, одборница...

Због великог интересовања спортско-културна манифестација “Весели дечији дани у Супер Веру” трајаће све до 1.септембра, односно до почетка нове школске године. Иако је планирано да “Весели дечији дани у Супер Веру” трају до 15....

Бесплатна радионица „Енглески за почетнике“ организована је трећој седмици културно-спортске манифестације „Весели дечији дани у Супер Веру“ (Војводе Степе 253, хол на првом спрату), у термину од 15 до 16.30 све до петка 2.августа...

Удружење грађана „Радом за радост” и Снежана Митић, одборница општине Вождовац организују једномесечну бесплатну манифестацију „Весели дечији дани у ТЦ Супер Веру” (Војводе Степе 253) која ће се спроводити у оквиру пројекта „Здраво детињство”....