МЗ “БЕЛИ ПОТОК”

МЗ “Бели поток”
Васе Чарапића 48 (Пронађите нас на мапи)
Контакт телефон: 3907-479

АКТИВНОСТИ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ 

Средствима Mесне заједнице “Бели поток” асфалтирано је игралиште за мале спортове поред Задружног дома. Такође,  проширено је сеоско гробље и постављена нова ограда дужине 100 метара, а у току су и радови на изградњи санитарног чвора капеле. Наведеним радовима створени су услови за несметано функционисање сеоског гробља.
Имајући у виду тешку материјалну ситуацију многих породица из нашег места, Савет месне заједнице је за 16 ђака из ОШ “Васа Чарапић”  уплатио одређени новчани износ, како би они могли заједно са осталом децом да иду на рекреативну наставу. Такође, Савет  је доделио 12 кубних метара огревног дрвета социјално најугроженијим породицама, док је у марту доделио десет тона вештачког ђубрива пољопривредницима.
Очишћена је и депонија на крају улице Савеза бораца, чиме је становницима тог дела насеља омогућени основни услови за пристојан живот. Поред тога, окречен је и Дом културе, што је створило услове за несметан рад сеоског Културно уметничког друштва.
Савет МЗ планира да у наредном периоду оформи Фудбалски тим “Авала” и да им пружи помоћ у стварању услова за одржавање тренинга и утакмица.

На иницијативу мештана Белог потока патријарх српски Г. Иринеј благословио је почетак изградње цркве брвнаре на врху Авале, која ће бити посвећена Св. деспоту Стефану Лазаревићу. Сва потребна документација је прибављена и урађени су темељи...

- Бесплатна дечија представа „ТРИ ПРАСЕТА“ Аматерског позоришта Театар 13, на платоу испред биоскопа Вождовац у ул. Војводе Степе, у недељу, 03. новембра 2013. год. у 12 часова. Представу организује Градска општина Вождовац, одборница...