ZAPRAŠIVANjE KOMARACA NA VOŽDOVCU

Ekipe JKP „Gradska čistoća” Beograd, Sektora ekologije i unapređenja životne sredine, sprovešće dnas, 8. juna mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi od 19 do 24 sata i obuhvatiće sledeće lokacije na Voždovcu: Rakovica selo, Pinosava, Zuce, Beli Potok, , Jajinci, Ripanj, Banjica, naselje Stepa Stepanović, Kumodraž selo, Ulica Vojvode Vlahovića, Banjička šuma, Centralno groblje.

Za potrebe mera kontrole brojnosti komaraca na teritoriji grada Beograda biće angažovane stručne ekipe „Gradska čistoće” Beograd – Sektora ekologije i unapređenja životne sredine.

Koristiće se preparat koji je registrovan u Ministarstavu za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Iz „Čistoće” apeluju na građane da omoguće nesmetan rad njihovim ekipama, a takođe mole pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Podelite vest: