ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРЧКОГ АМБАСАДОРА

Успешна вишегодишња сарадња општине Вождовац и грчке општине Ликсури са Кефалоније, настављена је посетом вождовачке делегације амбасадору Републике Грчке у Србији.

Његова екселенција, господин Елиас Елиадис, амбасадор Републике Грчке, примио је јуче председника Скупштине ГО Вождовац, Александра Мирковића и помоћника председника ГО Вождовац, Андријану Русић. Гост је био и почасни Конзул Србије на Кефалонији, Виктор Рухотас са делегацијом, који је ових дана, заједно са тридесет ђака са тог Јонског острва, гост општине Вождовац. Домаћин грчких средњошколаца је Осма београдска гимназија, чији ученици су са задовољством прихватили своје вршњаке са Кефалоније.

Током јучерашњег разговора у амбасади, Његова екселенција, господин Елиас Елиадис, је упутио посебну захвалност председнику Скупштине ГО Вождовац, Александру Мирковићу и помоћнику председника општине Вождовац, Андријани Русић, како због доделе назива једне вождовачке улице Јанису Јанулису, грчком добротвору и пријатељу српског народа, тако и због пожртвованог залагања и указаног изузетног гостопримства његовим земљацима из Грчке у протеклом периоду.

Како је приликом посете договоренo, вождовачки ђаци ће следеће године узвратити посету Кефалонији, чиме ће се братски односи између народа Србије и Грчке наставити и још више учврстити.

Поделите вест: