NOVA POSLOVNO – INDUSTRIJSKA ZONA KOD BUBANj POTOKA

Opština Voždovac pokrenula je inicijativu da se uz auto – put Beograd – Niš i buduće obilaznice kod Bubanj potoka, formira velika poslovno – industrijska zona na 40 hektara.

Nacrt plana detaljne regulacije za tu komercijalnu zonu izložen je u gradskom Sekretarijatu za urbanizam do 6. decembra, a početkom naredne godine zasedaće Komisija za planove Skupštine grada, na kojoj će se diskutovati o ovom nacrtu.

Direkcija za građevinsko zemljište podržala je ideju da se iskoristi oko tri hektara površine čiji je vlasnik Opština Voždovac, a da Grad, postupkom eksproprijacije, ostatak otkupi od vlasnika okolnih parecela.

Na prostoru iza auto-pijace trenutno se nalaze neuređene zelene i poljoprivredne površine. Ukoliko se usvoji plan detaljne regulacije, na tom prostoru moći će da se grade objekti u ukupnoj površini od oko 300 hiljada kvadratnih metara.

 

„Poslovni kompleks je logičan nastavak ekonomske zone koja se formirala kod „Ikee“. Otvaranjem proizvodnih pogona, skladišta, kargo centara, magacinskih prostora, stvaramo uslove da se otvore nova radna mesta“, rekao je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

Podelite vest: