ODBORNICI DONIRALI NOVAC DOMU ZA NEZBRINUTU DECU

Odbornici Skupštine opštine Voždovac odrekli su se naknade za prisustvovanje svečanoj sednici Skupštine koja će se održati u decembru, a sredstva u iznosu od 275 hiljada dinara biće donirana Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine – Dom „Jovan Jovanović Zmaj“ u Ulici Braće Jerković na Voždovcu, odlučeno je na desetoj sednici Skupštine opštine.

Rebalansom budžeta Opštine, koji je usvojen na sednici, opredeljena su sredstva za rekonstrukciju vrtića „Mila Jevtović“ u Danijelovojulici, adaptaciju osnovnih škola i sanaciju puteva na Voždovcu.

Predsednik Opštine Aleksandar  Savić je, na kritike o lošem radu opštinske vlasti koje preko društvenih mreža iznose odbornici opozicije, REKAO DA JE 2008. godine, za vreme vlasti DS-a, samo za Pazl grad ukupno potrošeno 316 hiljada evra, a da je, primera radi, sala za fizičko u Jajincima koju je vlast SNS izgradila na 800 metara kvadratnih, sa potpunom opremom, koštala 225 hiljada evra.

„Sada vi sami vidite i procenite šta je bolje i ko bolje radi“, poručio je Savić odbornicima opozicije.

„Skoro 30 miliona dinara je uloženo u Pazl grad. Budžetska inspekcija, koja je kontrolisala nabavku, ustanovila je da  postupak nije urađen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama iz 2008. godine, da ni jedna procedura nije ispoštovana, da je prihvaćena ponuda koja ne ispunjava uslove po članu 44, kao i da zapisnik o otvaranju ponude nije urađen u skladu sa zakonom. Komisija je još utvrdila i da nije urađen stručni izveštaj o oceni ponuda, niti postoji dokaz o vrednovanju i bodovanju ponuda. Ugovor je dodeljen šest dana posle isteka roka važenja ponuda i samim tim van zakonskih okvira. Komisija za javne nabavke ustanovila je da postoje nedostaci projekta i da se ne može pristupiti izvođenju radova, a nakon toga se pojavljuje ponuda koja odgovara uslovima projekta. Komisija koja je obrazovana za praćenje Javne nabavke postavljena je i za praćenje radova. Ne postoji građevinska dozvola, ne postoji upotrebna dozvola, a mesečno održavanje koštalo je 200 hiljada dinara. Sve ovo stoji u izveštaju Budžetske inspekcije“, detaljno je predočio predsednik opštine.

Predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković je odgovarajući na zahtev poslanika Demokratske stranke Gorana Ševića da se odbornicima dostavi konsolidovan izveštaj Budžeta za 2016. godinu, rekao je da je taj izveštaj usvojen pre šest meseci, kao i da je Državna revizorska institucija (DRI) 2016. godine uradila izveštaj po kojem je Opština Voždovac dobila najveću – zadovoljavajuću ocenu.

Na konstataciju odbornika Demokratske stranke Gorana Lukovića da Opština ulaže više u podavalski kraj nego u gradski deo, Mirković je rekao da bi bilo lepo da je sve bilo sređeno dok je DS bio na vlasti, pa da nije moralo ništa da se ulaže.

On je naveo da ova vlast nije mogla da dopusti da u Ripnju samo 10 procenata domaćinstava ima tekuću vodu i da je ponosan što je za vreme vlasti SNS vodu u Ripnju dobilo oko 80 procenata stanovništva.

„Podavalski deo je bio u blatu, bez asfalta, kanalizacije i vodovoda u 21. veku i morali smo da im omogućimo elementarne uslove za život. A mene zanima da li Vi znate koliko stanovnika ima Ripanj, Pinosava, Beli potok  i gde se nalazi Ulica Druga nova? I kako mislite da vodite Voždovac, ako to ne znate“ upitao je Mirković odbornike DS-a.

Na sednici je potvrđen i mandat odbornika Jeleni Žarković sa izborne liste Dosta je bilo – Saša Radulović, nakon što je prestao odbornički mandat Stefana Savića. Žarkovićeva je izjavila da će nastupati kao nezavisni odbornik, pa je zaključeno da odbornička grupa Dosta je bilo – Saša Radulović prestaje da postoji jer broji samo dva člana, što nije dovoljno za formiranje grupe.

Odbornici su usvojili i Rešenje o izmenama rešenja o izboru Saveta mesnih zajednica na teritoriji GO Voždovac, a za direktora Ustanove kulture „Beli potok“  imenovan je Goran Gajić.

Podelite vest: