HITNA REKONSTRUKCIJA 400 METARA VODOVODNE MREŽE NA VOŽDOVCU

Zbog čestih kvarova na cevovodu, koji su stanovnike Belog potoka i ostalih podavalskih mesta u poslednja dva meseca ostavljali bez vode, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“  rekonstruisaće vodovodnu mrežu u dužini od 400 metara do crpne stanice Pinosava.

Hitna zamena polietilenskih cevi prečnika 160mm , novim čeličnim prečnika 300mm počeće u subotu,  11. avgusta i trajaće do polovine septembra.

Na sastanku meštana Belog potoka i Pinosave, koji je održan na inicijativu predsednika GO Voždovac Aleksandra Savića, građanima su se obratili generalni direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Dragan Đorđević, izvršni direktor za vodovodni sistem  Pavle Janković, rukovodilac sektora održavanja vodovodne mreže Branimir Sević i zamenik direktora komandno poslovnog centra Vlada Milošević.

Oni su objasnili da je uzrok problema često pucanje cevi koje su postavljene 2008. godine, a koje su od neadekvatnog materijala. Njihovom zamenom, u koje će „Beogradski vodovod i kanalizacija“ uložiti 10 miliona dinara obezbediće se nesmetano vodosnabdevanje.

Kratkoročni cilj je da kompletan cevovod od 2.300 metara zameni pre zime, kako bi se predupredili problemi koji mogu nastati usled niskih temperatura.

Nakon toga, planirano je  da se uradi proširenje i uključenje na magistralni vod  Mladenovac, što će trajno rešiti probleme u vodosnabdevanju, zaključeno je na sastanku održanom u MZ „Beli potok“.

Podelite vest: