OBILAZAK NASELJA RIPANJ

Predsednik Privremenog organa opštine Voždovac Goran Lukačević zajedno sa svojim saradnicima obišao je, u utorak 05. maja o.g. naselje Ripanj.

Tom prilikom posetili su i OŠ ”Vojvoda Putnik”, koja je, na žalost, prethodne noći obijena od strane nepoznatih počinitelja, koji su pokrali i porazbijali i oštetili deo školskog inventara. Predsednik Lukačević je obećao da će opština Voždovac finansijski pomoći popravku škole i nadoknaditi štetu koja je nastala nakon obijanja. Na raniji zahtev OŠ ”Vojvoda Putnik”, a u interesu svih đaka koji je pohađaju, opština Voždovac se pobrinula da se pomenuta škola osvetli postavljanjem rasvete i da se uredi školsko dvorište.

Na inicijativu građana, predstavnici opštine Voždovac obišli su i deponiju u Erčanskoj ulici koja je najveća beogradska deponija i predstavlja veliki problem ovog podavalskog naselja. Prethodnih dana počelo je čišćenje oko 500.000 m3 smeća ove deponije, čime je lokalni put opet postao prohodan.

U narednom periodu planirano je da se uklone i ostale deponije: Put za Trešnju ( kod firme Jugokoka), ispred groblja na Trešnji, Brđanskog groblja i dr. Takođe je planirano da se postavi ograda na mostu u Avalskoj ulici i uredi jezero Bela reka (postavljanje klupa, trim staze… ).

Поделите вест: